РОЖДЕСТВО .
Сообщений 1 страница 20 из 20
Поделиться22009-12-26 19:10:04
Смотрю серию "Братьев Карамазовых", у нас по Теме идет..
Накрыла тоже стол сегодня, горячего здесь пока нет, кусучки индюшки с готовыми запеканками рождественскими, традиционными, винегретик отличный вышел! Икру едим со сметаной и селедка еше финская б маринаде, я правда к ней равнодушна, паштет утиный спецом поближе сфотала, очень вкусный, рекомендую, если увидите, французский он..
Отправлю пока это, комп тухнет на фото..попытка номер энная. .
Поделиться32009-12-26 19:37:04
Lady G хороошо посидеть за столом
хочу икру , паштет, винегрет
Поделиться62009-12-26 22:15:11
традиционными, винегретик отличный вышел! Икру едим со сметаной и селедka
хочу все, я таки непопробовала винeгрет ни оливье была в гостях но там традиционо какой-то пирог с индюом, салао в русских как назло небuло.хозяйка с другой проблемой то.
Поделиться72009-12-26 23:04:41
Lady G хороошо посидеть за столом
хочу икру , паштет, винегрет
Налетай и кушай на здоровье , в целом всё было отлично, сеичас буду кофе пить рождественский, с ореховым и коричным ароматом, улетный
Вот только наполеона нет , пока не научилась его делать, но скоро буду как виртуоз, именно eго, под Эстеркиным руководством
..
в гостях но там традиционо какойто пирог с индюом
Фины едят в основном свинину тут, но я теперь всегда буду покупать внутреннее филе индюшки, и из баранины жаркое с зеленью с чесноком, небольшие куски, поджаришь свеженькое, и дешего и в сто раз вкуснее этих ветчин и индюков..хотя я раз делала цельного индюка, маленьково, в мешке специальном, с green pepper и лимоном, был сочным, и обалденно вкусным..
Я решила уже что буду опять куховарить..а то совсем забросила, даже винегрет уже режу как попало, раньше всё как на выставку делала, всё буду поварить теперь ..
Поделиться82009-12-27 11:22:30
.хотя я раз делала цельного индюка,
я его каждый год делала большого потом доедали постоянно то.дня 2 ,
на винегрет у меня нет огурцов то.
Поделиться112009-12-27 16:09:26
Смотрите сколько у нас намело снега..
Вот она лютеранская церковь, которая рядом со мной, в 5 мин ходьбы, на крыше сидит абстрактнай фигура с крестом. Службы сегодня нет, но мне открыл вахтер дверь что бы я сфотографировала, внутри строго, орган правда не показал величину, он вов сю стену, врёт камера всё..
Поделиться122009-12-27 17:06:49
Смотрите сколько у нас намело снега..
классно как
Вот она лютеранская церковь, которая рядом со мной, в 5 мин ходьбы,
ну прям очень современная
Поделиться132009-12-27 18:55:08
Камера не передаёт всего, там очень красивое освещение, очень маестетично..У нас тут есть дизаин церкви, которые на весь мир известны, одна немного под землей, мне нравится для разнообразiя..
http://www.temppeliaukio.fi/english/index.htm
Поделиться142009-12-27 19:04:30
там очень красивое освещение, очень маестетично..У нас тут есть дизаин церкви,
здесь eсть новые ,но мне больше для прогулок нравяться старые 1000летние ,фото прошлогоднее сейчас вывещу,как быстро пролетел год сколько новых событий и всего разноgо то.
но большеплохого было кризис ударил хорошо по всем то.по намособенно сколько ланов инаджд разбилось , но ничегоглавное зdoровье
как нибудь прорвемся то.
Поделиться152011-12-23 22:32:05
да снова рождество все еще кризис ,много чего изменилось но готовить буду вот это и еще сделаю пару фото как интересно смотреть фото 3летней давности
http://www.channel4.com/4food/recipes/c … ton-recipe
на рождество пойдем в церковь
Поделиться162011-12-25 14:49:18
ngredients
1.6kg turkey breast, skin off, preferably higher welfare
Sea salt and freshly ground black pepper
Olive oil
Large bunch of fresh thyme, leaves picked
1 x 340g jar of cranberry jam
25g dried porcini mushrooms
6 rashers quality smoked streaky bacon, thinly sliced
3 sprigs of fresh rosemary
1 turkey leg
1 carrot, roughly chopped
1 leek, trimmed and roughly chopped
1 onion, peeled and roughly chopped
2 heaped tablespoons plain flour, plus extra for dusting
1 tablespoon balsamic vinegar
a knob of unsalted butter
2 x 500g packets of all butter puff pastry, chilled
1 large free-range egg, beaten
600g mixed mushrooms, chopped
Method
Preheat the oven to 180°C/350°F/gas 4. Place the turkey breast upside-down on a board. Gently slice into the natural join of the breast muscle to open it out and make a sort of pocket. Season well and drizzle with olive oil. Sprinkle over half the thyme leaves, then spread over an even layer of cranberry jam, pushing it into all the nooks and crannies. Fold it back into shape to seal the mixture inside - swiss roll-stylie - and push a few cocktail sticks into the seam to keep it together. Transfer the turkey to a roasting tray, season the outside with the remaining thyme leaves, a good pinch of salt and pepper and a drizzle of olive oil. Rub it all over, cover in tin foil and roast in the hot oven for 60 to 70 minutes, or until just cooked through - using a thermometer, you want it to be 72°C at the thickest point.
Meanwhile, soak the porcini in a dish of just-boiled water. After 5 minutes, stir with a fork so any bits of grit sink to the bottom. Add the bacon to a large frying pan with a splash of oil on a medium heat and fry for 5 to 10 minutes, or until beautifully golden and super crispy. Strip in the leaves from 2 rosemary sprigs for the last 30 seconds or so. Remove everything from the pan with a slotted spoon and set aside, leaving the bacon fat behind. Add the fresh mushrooms to the pan with a pinch of salt and pepper. Drain and chop the porcini, saving the water, then stir into the pan. Add a splash of the water, avoiding the grit, then cook for around 10 to 15 minutes, or until the pan starts to sizzle again and the mushrooms are golden, soft and sticky with caramelly edges.
To make the gravy, cut the thigh off the turkey leg and slash into it slightly. Throw the leg and thigh into a pot along with the carrot, leek and onion. Stir in the flour, add a good pinch of salt and pepper and 2 litres of boiling water. Add a heaped tablespoon of cranberry jam, the balsamic vinegar and remaining rosemary sprig. Bring back to the boil, then reduce to a simmer for around 2 hours, or until thick. Strain it through a sieve and reheat before serving.
When the mushroom pan is dry, add a knob of butter and toss to coat. Tip the mushrooms into the food processor and whiz until you get a good mixture of smooth and chunky. Leave to cool. Once the turkey breast and stuffing have cooled, you can get on with assembling the wellington.
Dust a clean surface with flour, then roll out each packet of puff pastry to the size of a shoe box (one will be the base, one the lid - roll the lid ever so slightly bigger). Line a large roasting tray with greaseproof paper, dust with flour, then add the smaller piece of pastry. Spread half of the mushroom stuffing onto the middle of the base to cover an area the same size as your turkey breast. Remove the cocktail sticks, then place the turkey breast on top and spread the remaining stuffing over the top packing it all in and smoothing it out so that the whole breast is covered. Sprinkle with the crispy bacon and rosemary, then brush the edges of the pastry with beaten egg. Lay the second sheet of pastry over the top, gently mold it round the shape of the breast, pushing all the air out and seal together. Trim the edges to around 4cm, then pull, twist, tuck and pinch in the pastry (like in the picture).
Brush the whole thing with beaten egg then all the hard work's done. Leave it uncovered in the fridge overnight until you're ready to cook. On Christmas day, cook at 180°/350°F/gas 4 for 50 to 60 minutes, or until risen, puffy and beautifully golden and the turkey is piping hot throughout. Remove from the oven and leave to cool for around 10 minutes before carving. Serve carved into 2.5cm with the gravy and all the usual. Christmas in a mouthful.
Поделиться202013-12-22 14:56:09
и еще одно рождество
и увидела как разбирают